Tervetuloa myymälään

MA-PE klo 10-18, LA klo 10-15
Yliopistonkatu 24, Turku
+358 44 383 8810

Mac-keittiöveitset

 MAC-keittiöveitset ovat tarkkuustyökaluja, joiden muotoilusta, kokoonpanosta, kiillotuksesta ja teroituksesta vastaavat parhaat japanilaiset veitsiammattilaiset. Partaveitsen terävyys, käteen sopivat kahvat ja erinomainen tasapaino. Ammattikokkien ja innokkaiden kotikokkien suosiossa kaikkialla maailmassa. 

Ylivoimaista käsityötaitoa ja muotoilua

Ruostumista vastustavat MAC-veitset on valmistettu kokonaan Japanissa Sekin kaupungissa, jonka veitsisepät ovat olleet arvostettuja miekantekijöitä jo keskiajalta lähtien. MAC-terät tehdään ruostumista vastustavasta, runsashiilisestä kromi-molybdeeni-vanadiiniseosteisesta hiiliteräksestä, johon tietyissä malleissa on lisätty vielä wolframia antamaan lisää kestävyyttä ja terävyyttä. Terät on hiottu ja teroitettu käsin vesijäähdytteisillä hiomakivillä valmiin terän laadun optimoimiseksi. Partaveitsenterävät ja ohuet terät ovat terävämpiä ja pysyvät pitempään terävinä kuin muiden johtavien veitsimerkkien terät. Teräksen kovuus on optimaalinen, RC 57-61°, mikä tekee uudelleenteroittamisen helpoksi.

Tervetuloa myymäläämme tutustumaan suosituimpiin malleihin.

Tässä pdf-esitteessä on kuvattu koko valikoima.

Veitsien hoito- ja käyttöohjeita

 • Emme suosittele veitsien pesemistä astianpesukoneessa, varsinkaan puukahvaisia tai hiiliteräsveitsiä. 
Veitset tylsyvät nopeammin konepesun jälkeen. Konepesu saattaa murtaa terää, varsinkin japanilaisissa veitsissä.

 • Pestyäsi veitsen kuivaa se huolella, etenkin japanilaiset tai muut erittäin hiilipitoiset veitset.

 • Säilytä veitset esim. veitsitukissa tai veitsimagneetissa. Oleellisinta veitsien säilytyksessä on pitää ne erillään toisista metalliesineistä.

 • Teroita veitsesi aina ennen kuin se on täysin tylsä, eli kun se ei enää ole kuin uusi. Näin teroitus käy helpoiten. 

• Veitsen teroituksessa oleellisinta on oikea teroituskulma oli teroitin mikä tahansa (puikko, lasta, kivi).

 • Veitsen terän murtumisen estämiseksi on pakasteiden, luisen lihan tai esim. kookospähkinöiden käsittelemistä vältettävä etenkin japanilaisilla veitsillä.

 • Keittiöveitsi ei myöskään ole ruuvimeisseli eikä kirves. Eli pelkästään tervettä järkeä käyttäen veitsesi pysyy ehjänä.

 • Mikäli teroitus ei onnistu tai veitsen terä on vioittunut, ota yhteyttä Idelliin. Meillä on myymälässä teroituspalvelu.

Teroituskulmat: 

• Japanilaiset leveäteräiset kokkiveitset 1 cm ja kapeateräiset, esim. juuresveitset 0,5 cm.

 • Eurooppalaiset leveäteräiset kokkiveitset 1,5 cm ja kapeateräiset veitset 1 cm. Japanilaiset veitset yleisesti 10–15° ja eurooppalaiset 20°. Varmista vielä myyjältä.

Koronasta johtuen veitsien toimitus Japanista maahantuojalle on ollut pitkään haasteellista, mutta nyt odotus vihdoin palkitaan.

Tule käymään myymälässämme Yliopistonkatu 24, niin näet suosituimmat mallit. Opastamme sinua juuri sinulle parhaiten soveltuvan mallin valinnassa ja annamme ohjeet japanilaisten veitsien hoitoon ja teroitukseen.

Valurautapadassa ruoka hautuu matalassa lämpötilassa mureaksi liedellä tai uunissa sopivasti hiihtolenkin aikana.Meiltä saat eri kokoisia valurautapatoja 2,8 L, 3,5 L ja 5 L eri väreissä. Padat on emaloitu, joten ne on helppo pitää puhtaana. Blinipannuja löytyy sekä valurautaisena että hiiliteräksestä.

Valurautapannu on lähes ikuinen, kunhan puhdistat ja huollat sen oikein.

Materiaali

Hiiliteräs on ranskalaisen keittiön perinteisin paistinpannumateriaali. Hiiliteräspannut muistuttavat käytöltään ja hoidoltaan valurautaisia veljiään, mutta ovat monta kertaa kevyempiä kädessä.

Hiiliteräspannua käytettäessä siihen muodostuu luonnollinen ja uniikki, tumma teflonmainen paistopinta. Koska pannujen materiaali on kuitenkin täyttä terästä, niiden kanssa voi huoletta työskennellä metallisilla työvälineillä, ilman että pinnasta irtoaa ruokaan mitään.

Mitä mustemmaksi pannu on ajan kanssa patinoitunut, sitä paremmat ominaisuudet sillä on! Esim. rasvaa ei juurikaan tarvitse käyttää kunnolla tummuneessa pannussa, johon ruoka ei enää tartu. Oikein hoidetut hiiliteräspannut ovat elinikäisiä, toisin kuin pinnoitetut paistinpannut, joiden pinta rikkoutuu parin vuoden käytöllä.

Pannujen hoito

Ennen ensimmäistä käyttöä – rasvanpoltto käsittely
Huuhtele pannu kuumalla vedellä ja kuivaa sen jälkeen talouspaperilla.
Öljyä pannu (n. 1 mm) ja kuumenna kunnes öljy alkaa savuta kevyesti. Kaada öljy pois ja kuivaa talouspaperilla. Pannun paistotulos paranee sen käytön myötä. Mitä mustemmaksi patinoitunut pannu on, sitä vähemmän ruoka tarttuu siihen kiinni. Rasvanpolttokäsittelyn voit suorittaa useamman kerran joko hellalla tai uunissa.

Käyttö
Kuumenna pannussa pieni määrä rasvaa. Ruskista ruokaa kuumassa pannussa noin 45 sekunttia kummaltakin puolelta, alenna sitten lämpöä ja paista loppuun. Älä anna ruoka-aineiden seistä pannussa.

Puhdistaminen
1) Jotta pannu säilyttää ominaisuutensa ja sen hapettumiselta vältytään, pese pannu mahd. pian kuumalla vedellä. Kuivaa talouspaperilla.
2) Voitele kevyesti öljyllä (erit. uudet pannut) ja säilytä kuivassa paikassa.
3) Pannun puhdistaminen aika ajoin: kuumenna suolaa pannussa 1,5 min kuumalla levyllä, hankaa, ja pyyhi lopuksi talouspaperilla. Suolalla kuuraaminen poistaa aiempien keitosten jäänteet ja hajut.

Varoitus!
Älä laita tyhjää pannua kylmänä induktiolevyn kuumimmalle asteelle, vaan lämmitä asteittain, sillä jos pannua lämmittää alussa liian nopeasti pannusta saattaa tulla kupera (hiiliteräs on luonnon materiaali, joten se laajenee lämmitettäessä).

Älä jätä pannua likoamaan veteen, vaan pese tarttunut ruoka karhunkielellä tai kovalla harjalla. Älä pese astianpesukoneessa. Kosteissa olosuhteissa pannu voi ruostua: ruosteen saa harjattua pois karkealla harjalla. Happamien ruoka-aineiden (tomaatit, valkoviini, sitruuna) paistaminen pannulla voi heikentää pannun patinaa (valkoisten tahrojen ilmestyminen). Jos ongelmia ilmenee, voit suorittaa pannun rasvanpolton uudelleen.

Joulu on isojen ja pienien leipurien juhla aikaa. Joululeivonnaiset ja leipominen ovat ihana tapa aloittaa jouluvalmistelut

Myymälässämme paljon erilaisia kahvikakkuvuokia, eri kokoisia irtopohjavuokia, leipä- ja leivosvuokia, suklaamuotteja, pursotinsettejä, kaulimia ja leivonta-alustoja jne.

Tule katsomaan valikoimaamme myymäläämme Yliopistonkatu 24. Tervetuloa!

Kysy lisää keittiötarvikkeista
Idelli Oy
Yliopistonkatu 24 , 20100 Turku.
Puhelin 044 383 8810 | Sähköposti idelli@idelli.fi
Y-tunnus: 2274283-0
Kirjaudu